Het einde van de zomer is in zicht en het weer wordt langzaamaan minder warm. Maar met deze soep zorg jij dat je het warm blijft houden. Met deze iets wat romige bloemkoolsoep heb jij een perfect voorgerecht of een heerlijk tussendoortje. Bloemkool is een koolsoort, is rijk aan vezels en voedingsstoffen en heeft maar weinig calorieën. Het heeft een vrij neutrale smaak en daarom vinden kinderen het ook vaak lekker. Heb je een keer een vrije zondagmiddag? Neem je kinderen mee de keuken in en maak samen deze makkelijk te maken bloemkoolsoep.

Voedingswaarden per persoon:

  • 189 kcal
  • 4 gr koolhydraten
  • 10 gr eiwitten
  • 14 gr vet
  • 4 gr vezels
  • 3 gr zout

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 bloemkool
– 2 kippenbouillontabletten
– 1¼ liter kraanwater
– 125 ml crème fraîche
– 4 plakken rauwe ham

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden:
– Staafmixer
– Keukenpapier
– Soeppan
– Koekenpan

Zo maak je het:
– Vul de soeppan met water en zet deze op.
– Snijd ondertussen de bloemkool klein en doe deze samen met de bouillonblokjes in de soeppan.
– Breng het aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan staan.
– Bak in de koekenpan in 5 minuten de ham uit en laat deze op het keukenpapier uitlekken.
– Pak de staafmixer erbij, pureer tot een soep en roer de crème fraîche erdoor.
– Doe de soep in de kommen en verkruimel de ham erover.

Smakelijk!

Variatietip:
– Je kunt hem nog aftoppen met een snufje versgemalen nootmuskaat.
– Wil je de soep vegetarisch houden? Gebruik dan zongedroogde tomaten in plaats van rauwe ham.
– Houd je niet van bloemkool? Dan kun je bijvoorbeeld ook pastinaak gebruiken.

 

Bron: De website van allerhande.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking