Het einde van de zomer is in zicht en het weer wordt langzaamaan minder warm. Maar met deze soep zorg jij dat je het warm blijft houden. Met deze iets wat romige bloemkoolsoep heb jij een perfect voorgerecht of een heerlijk tussendoortje. Bloemkool is een koolsoort, is rijk aan vezels en voedingsstoffen en heeft maar weinig calorieën. Het heeft een vrij neutrale smaak en daarom vinden kinderen het ook vaak lekker. Heb je een keer een vrije zondagmiddag? Neem je kinderen mee de keuken in en maak samen deze makkelijk te maken bloemkoolsoep.

Voedingswaarden per persoon:
- 189 kcal
- 4 gr koolhydraten
- 10 gr eiwitten
- 14 gr vet
- 4 gr vezels
- 3 gr zout
Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 bloemkool
– 2 kippenbouillontabletten
– 1¼ liter kraanwater
– 125 ml crème fraîche
– 4 plakken rauwe ham
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden:
– Staafmixer
– Keukenpapier
– Soeppan
– Koekenpan
Zo maak je het:
– Vul de soeppan met water en zet deze op.
– Snijd ondertussen de bloemkool klein en doe deze samen met de bouillonblokjes in de soeppan.
– Breng het aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan staan.
– Bak in de koekenpan in 5 minuten de ham uit en laat deze op het keukenpapier uitlekken.
– Pak de staafmixer erbij, pureer tot een soep en roer de crème fraîche erdoor.
– Doe de soep in de kommen en verkruimel de ham erover.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt hem nog aftoppen met een snufje versgemalen nootmuskaat.
– Wil je de soep vegetarisch houden? Gebruik dan zongedroogde tomaten in plaats van rauwe ham.
– Houd je niet van bloemkool? Dan kun je bijvoorbeeld ook pastinaak gebruiken.
Bron: De website van allerhande.nl