Hoe lekker is het om tijdens een feestje een lekkere dip op tafel te zetten? Hummus is erg gezond en kun je helemaal op eigen smaak brengen. Ga lekker proeven en uitzoeken wat je zelf het lekkerst vind!
Voedingswaarden per portie:
- 26 kcal
- 1.6 gr koolhydraten
- 1 gr eiwitten
- 1.9 gr vet
- 0.9 gr vezels
- 0 gr zout

Ingrediënten 40 porties:
- 60 gr tahin
- 60 ml citroensap
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 3 el olijfolie
- 265 gr kikkererwten (uitlekgewicht)
- 2-3 el water
- 350 gr voorgekookte bietjes
- Geroosterd sesamzaad
- Handje verse dille
Zo maak je de bietenhummus:
- Mix de tahin met het citroensap in een keukenmachine 1-2 minuten tot een egaal mengsel.
- Voeg de knoflook, komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie toe en mix nogmaals 1 minuut.
- Spoel de kikkererwten af en voeg toe aan het tahin mengsel en mix dit tot een glad mengsel.
- Snijd de bietjes in parten, voeg dit toe aan het mengsel en mix dit nogmaals totdat het egaal is.
- Breng de hummus met wat peper en zout op smaak.
- Server de bietenhummus met een scheutje olijfolie eroverheen, geroosterd sesamzaad en gehakte dille.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Ga lekker experimenteren met verschillende smaken, zoals spinazie met pijnboompitjes, zoete aardappel en pompoenpitjes of tomatenpuree met sambal en paprikapoeder. Gebruik dan wel het hummus basisrecept als hoofdingrediënt en pas dit aan naar je eigen smaak!
Bron: Het boek van I’m a Foodie: Eet als een expert – Party Time.