Happy Valentine’s Day! Ben je op zoek naar een lekker en leuke verrassing voor Valentijnsdag? Overlaad je geliefde met een hele doos vol met gezonde en smaakvolle bieten kokoskoekjes! En geloof ons, je bent zo klaar! Nadat alle ingrediënten gemixt zijn laat je de koelkast en je eigen creativiteit zijn werk doen, en klaar ben je! Je hebt dus geen oven nodig en de koekjes zijn direct eetbaar! Waar wacht je nog op? Ga snel inkopen doen, duik de keuken in en maak jouw eigen koekjes!

Voedingswaarden per koekje:

  • 32 kcal
  • 2 gr koolhydraten
  • < 1 gr eiwitten
  • 2 gr vet
  • < 1 gr vezels
  • < 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 50 kleine koekjes:

– 100 gr ongebrande witte amandelen

– 100 gr kokosrasp

– 75 gr gedroogde cranberry’s

– 2 el ahornsiroop

– 2 tl bietensap

 

Benodigdheden:

– Deegroller, keukenmachine, bakpapier.

 

Bereidingstijd: 15 minuten.

 

Zo maak de je de bieten kokoskoekjes:

– Meng alle ingrediënten met een keukenmachine tot een samenhangend mengsel.

– Maak een grote bal van dit mengsel en leg dit op een stukje bakpapier.

– Laat de bal voor 60 minuten rusten in de koelkast.

– Neem de bal uit de koelkast en rol dit met een deegroller tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 0.5 centimeter dik.

– Snijd de plakjes in leuke koekjesvormpjes en verdeel de vormpjes op een vel bakpapier tot het bakpapier vol ligt.

– Kneed het overgebleven mengsel weer tot een bal en laat dit voor 30 minuten rusten in de koelkast.

– Herhaal de vorige stappen totdat het mengsel op is.

Eet smakelijk!

 

Variatietip:

– Maak er leuke letterkoekjes van en verras iemand of je geliefde met zijn eigen naam in koekjes!

– Bewaartip: bewaar de koekjes op een vel bakpapier los van elkaar in de koelkast, zo gaan de koekjes niet tegen elkaar aan plakken en kun je van de koekjes genieten wanneer jij maar wilt!

 

Bron: De website van ah.nl.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking