Het is herfst! Dat wil dus ook zeggen dat het perenseizoen in aantocht is. Het perenseizoen loopt van november tot en met februari. Een peer is een pitvrucht wat een lekker fris en gezond tussendoortje is. Het is rijk aan vitamine C, voedingsvezels en essentiële mineralen zoals calcium, fosfor, kalium en magnesium. Het is dus tijd om wat vaker voor een peer te kiezen!

Daarom maken we deze herfstsalade met biefstuk en peren. Gezond, verantwoord en klaar in een handomdraai! Een simpel gerecht met maar 6 ingrediënten, hoe makkelijk kan lekker en gezond eten zijn! Dus sla je boodschappen in en ga aan de slag!
Voedingswaarden per persoon:
• 442 kcal
• 45 gr koolhydraten
• 31 gr eiwitten
• 13 gr vet
• 8 gr vezels
• < 1 gr zout
Ingrediënten 2 personen:
• 2 biefstukken
• 2 peren
• 2 zuurdesemboterhammen (of volkorenbrood)
• 1 krop ijsbergsla
• 1 hand pecannoten
• 1 sinaasappel
• 1 el olie
• Snufje peper en zout
Bereidingstijd: 25 minuten
Zo maak je de groene salade met biefstuk en gegrilde peer:
• Haal de biefstukken uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen.
• Snijd het brood in blokjes en verwarm dit in een pan met een klein scheutje olie.
• Bak in 8 min. de stukjes brood tot croutons en voeg naar smaak peper en zout toe.
• Schil ondertussen de peren en snijd deze in partjes.
• Halveer de ijsbergsla en snijd beide helften in 4 parten.
• Pers een halve sinaasappel en bewaar dit in een bakje.
• Gril de peer in een grillpan tot er grillstrepen ontstaan. Haal ze daarna van het vuur en zet de gegrilde peren even weg.
• Gril de met olie besmeerde biefstukken in dezelfde grillpan om en om medium- rare in 7 minuten. Voeg wat peper en zout toe naar smaak. Laat ze daarna rusten in aluminiumfolie.
• Leg de gesneden sla op een plank/schaal. Snijd de biefstukken in reepjes en verdeel dit over de sla.
• Leg daarna de gegrilde peer, croutons en pecannoten over de sla.
• Voor de dressing meng je een flinke kneep sinaasappelsap met een scheut olie, peper en zout en giet dit over de salade.
Eet smakelijk!
Variatietips:
– Zin in wat extra’s? Maak een heerlijke schaal met gegrilde groenten, zo heb je iets warms en een extra gezonde aanvulling bij je salade!
Bron: De website van chickslovefood.nl en het Voedingscentrum.