Heb je nog bananen die al overrijp beginnen te worden? Niet weggooien hoor, deze zijn namelijk nog perfect voor dit heerlijke bananenbrood.
Voedingswaarden per stukje bananenbrood:
- 240 kcal
- 28 gr koolhydraten
- 5 gr eiwitten
- 10 gr vet
Ingrediënten:
- 4 – 5 rijpe bananen
- 50 ml olie
- 150 gr blauwe bessen
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram volkorenmeel
- 75 gram walnoten

Zo maak je het bananenbrood:
- Bestrijk de bakvorm dun met olie
- Warm de oven voor op 175° C
- Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een blender of een keukenmachine
- Klop de olie, de eieren en 50ml water door het vruchtvlees
- Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel. Meg dit door de bananenpuree en voeg de blauwe bessen toe.
- Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg
- Doe de massa in de bakvorm
- Bak het brood mooi bruin in de oven in 50 – 60 minuten
- Prik met een satéprikker in het brood om te kijken of deze gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar
- Laat het brood 15min in de vorm rusten. Laat het daarna op een rooster afkoelen
- Snijd het brood in ca. 12 sneetjes
- Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in
Veel succes en eet smakelijk!!
Bron: Voedingscentrum