Heb je nog bananen die al overrijp beginnen te worden? Niet weggooien hoor, deze zijn namelijk nog perfect voor dit heerlijke bananenbrood.

Voedingswaarden per stukje bananenbrood:

  • 240 kcal
  • 28 gr koolhydraten
  • 5 gr eiwitten
  • 10 gr vet

Ingrediënten:

  • 4 – 5 rijpe bananen
  • 50 ml olie
  • 150 gr blauwe bessen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram walnoten

Zo maak je het bananenbrood:

  • Bestrijk de bakvorm dun met olie
  • Warm de oven voor op 175° C
  • Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een blender of een keukenmachine
  • Klop de olie, de eieren en 50ml water door het vruchtvlees
  • Meng de kaneel door het zelfrijzend bakmeel en het volkorenmeel. Meg dit door de bananenpuree en voeg de blauwe bessen toe.
  • Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg
  • Doe de massa in de bakvorm
  • Bak het brood mooi bruin in de oven in 50 – 60 minuten
  • Prik met een satéprikker in het brood om te kijken of deze gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het brood gaar
  • Laat het brood 15min in de vorm rusten. Laat het daarna op een rooster afkoelen
  • Snijd het brood in ca. 12 sneetjes
  • Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in

Veel succes en eet smakelijk!!

Bron: Voedingscentrum

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking