Het witte goud! Asperges! Ze zijn op het moment weer volop verkrijgbaar. Een zachte smaak en er zitten heel weinig kcal in. Er zijn veel variaties mogelijk, maar puur zijn ze ook heel erg lekker. Daarom in dit recept niet te veel poespas, maar wel even net anders.

Voedingswaarden per persoon:
- 507 kcal
- 16 gr koolhydraten
- 19 gr eiwitten
- 39 gr vet
- 8 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1000 gram witte asperges
– 4 eieren
– 2 bakjes platte peterselie
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 theelepels mosterd
– 6 eetlepels olijfolie
– Zout en peper
Bereidingstijd: 15 minuten
Benodigdheden:
– Kookpan met stoommandje
– Steelpannetje
– Kom
– Staafmixer
Zo maak je het:
– Zorg dat de schil van de asperge goed is verwijderd. Stoom ze gaar in de stoompan in ongeveer 10 minuten.
– Zet de steelpan op en kook de eieren gaar dat de binnenkant goed is gestold. Pel ze en snijd ze helemaal fijn tot kruim.
– Pak de kom erbij en doe daar de peterselie, kappertjes, mosterd en olijfolie in. Vermeng deze met elkaar met de staafmixer tot een dikke dressing. Dit kun je op smaak brengen met zout en peper en roer de helft van de kruim van de eieren er doorheen.
– Serveer de gestoomde witte asperges met kruidendressing en bestrooi vervolgens met de rest van het ei.
Smakelijk!
Variatietip:
– Je kunt hierbij ieder gewenste kruiden gebruiken.
Bron: bettyskitchen.nl