In de donkere decembermaand draait het vaak om veel gezelligheid en lekker eten en drinken. En hoe fijn zou het zijn als je hier gewoon van kan blijven genieten zonder dat je heel ongezond leeft? Daar helpen wij je een handje bij, want deze appelbeignets zijn veel gezonder dan wanneer je ze in de winkel koopt! Enne… Ze zijn nog eens lekker ook! Ga je familie en vrienden verassen tijdens de jaarwisseling met deze appelbeignets en start het nieuwe jaar vol goede moed!

Voedingswaarden per appelbeignets:
- 99 kcal
- 18 gr koolhydraten
- 3 gr eiwitten
- 2 gr vet
- 3 gr vezels
- < 1 gr zout
Ingrediënten voor 10 appelbeignets:
– 75 gram volkorenmeel
– 75 gram havermeel
– 150 ml bruisend water
– 1 ei
– 1 kleine banaan
– 2 grote appels
– 1 el kaneel
– 1 el bakpoeder
– 1 tl vanille aroma
– 1 el olie
– Poedersuiker
Bereidingstijd: 30 minuten.
Zo maak de je appelbeignets:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Was de appels en verwijder de klokhuizen.
– Snijd de boven- en onderkant van de appel weg en verdeel de appel daarna in 5 gelijke schijven.
– Bestrooi de plakken appel met kaneel en laat ze even liggen.
– Prak de banaan fijn in een kom. Voeg hierbij het ei en de vanille aroma en meng het tot een gladde massa. Voeg daarna het bruisend water toe en meng alles goed door elkaar.
– Tot slot doe je ook het volkorenmeel, de havermeel en het bakpoeder bij het mengsel en meng je alles tot een gladde massa.
– Verwarm een koekenpan met olijfolie.
– Verdeel het beslag over de appelringen, zowel de boven als onderkant, en bak ze kort in de pan (max. 1min.). Draai de appelring direct om in de pan zodat beide kanten met de olijfolie in aanraking zijn geweest.
– Wanneer het beslag op is, leg je de appelbeignets op een ovenplaat.
– Bak de appelbeignets in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin.
– Strooi er wat poedersuiker overheen en serveer ze direct, dan zijn ze het allerlekkerst!
Eet smakelijk!
Variatietip:
In plaats van appels kun je natuurlijk ook ander fruit nemen, onze aanrader is:
– Ananas! Een heerlijk frisse smaak en de werkwijze is precies hetzelfde, ga het eens proberen!
– Tip: Maak je eigen havermeel door havermout kort in een blender te doen.
– Tip: Natuurlijk bepaal je zelf hoeveel kaneel of vanille je gebruikt, iedereen heeft zijn eigen voorkeur en smaken. Dus wees creatief en probeer uit wat jij lekker vindt!
Bron: De website van gezondeleefstijlplanner.nl