Zin in een gezond en vullend tussendoortje boordevol eiwitten? Dan is dit gevulde eitjes recept iets voor jou! Een gevuld eitje klinkt ouderwets, maar vroeger was alles beter, toch?
Voedingswaarden per persoon:
- 232 kcal
- 4 gr koolhydraten
- 19,2 gr eiwitten
- 14,8 gr vet
- 0,4 gr vezels
- 1 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 4 eieren
– 50 gram rauwe ham
– 20 gram fritessaus
– 2 kleine augurken
– 5 gram (verse) bieslook
– citroensap
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden:
– Pan of eierkoker
– Middelgrote kom
– Snijplank
– Mes
Zo maak je het:
– Kook de eieren gaar in ongeveer 8 minuten.
– Spoel ze daarna af met koud water en pel ze.
– Snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het eigeel.
– Hak de augurk en bieslook fijn en snijd de rauwe ham in kleine snippers. Leg van beide een beetje apart voor de garnering op het einde.
– Doe het eigeel in een kom, samen met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
– Vul het eiwit met het mengsel en garneer met de ham en bieslook.
Bron: Boek: Project gezond; afvallen met gezond en vooral lekker eten