In veel muesli, cruesli, granola (of wat voor andere benamingen er dan ook zijn) zitten heel veel suikers en daardoor dus ook veel kcal. In dit recept kun je het gemakkelijk zelf maken. Je kunt altijd zelf de toevoegingen erin doen die jij lekker vindt en variëren is sowieso leuk!
Voedingswaarden per portie van 35 gram:
- 149 kcal
- 18,5 gr koolhydraten
- 4,4 gr eiwitten
- 6,8 gr vet
- 3,1 gr vezels
- 0 gr zout
Ingrediënten voor 500 gram:
– 200 gram havermoutvlokken (naar keuze grof of fijn)
– 40 gram honing
– 50 gram pompoenpitten
– 50 gram hazelnoten
– 40 gram pistachenoten
– 20 gram sesamzaad
– 50 gram rozijnen
– 50 gram cranberries
Bereidingstijd: 10 minuten bereiden + 25 minuten wachttijd
Benodigdheden:
– Weegschaal
– Grote kom
– Bakplaat
– Bakpapier
Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Hak de noten in grove of fijne stukjes, naar eigen voorkeur.
– Meng alle ingrediënten, BEHALVE de rozijnen en cranberries door elkaar.
– Leg het bakpapier op de plaat en verdeel daarover de granola.
– Bak deze in ongeveer 25 minuten en schep deze regelmatig om.
– Na het afkoelen kunnen de rozijnen en cranberries erbij.
– Bewaar de granola in een afgesloten pot en deze is zeker twee weken houdbaar.
Variatietip:
– Gebruik de noten en zaden die jij lekker vindt.
– In plaats van honing kun je ook agavesiroop gebruiken.
Bron: Boek: Project gezond; afvallen met gezond en vooral lekker eten