Deze muffins maak ik regelmatig, heel erg makkelijk, gezond en lekker. Door de muffins in te vriezen kun je ze ruim een maand in de diepvries bewaren en heb je ook snel een ontbijthapje.
Je hebt nodig:
- 300 gram volkorenbloem
- 3 theelepels bakpoeder
- 110 gram ruwe suiker
- 2 eetlepels honing
- 1 ei
- 310 ml karnemelk
- 80 ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
- optioneel: 50 gram havermout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng bloem, bakpoeder en suiker in een kom. Meng in een andere kom honing, ei, karnemelk, olie en vanille. Doe het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng tot het net samenhang vertoont. Roer er eventueel fruit en andere ingrediënten door. Ik heb er blauwe bessen en frambozen aan toegevoegd. En ik heb de muffins nog bestrooid met havermout en wat ruwe suiker. Verdeel over 12 muffinvormpjes en zet 25-30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Dien warm of koud op.Ik maak de basis muffins naar het recept van Donna Hay uit het boek: Fresh en light
