Klaar met de zilvervliesrijst, volkorenpasta en aardappelen? Dan is dit iets om uit te proberen, bulgur. Het is een graanproduct dat bestaat uit verschillende soorten tarwe. Deze worden gestoomd en gedroogd en daarna grof gemalen. Deze salade zit boordevol vezels en eiwitten en daarentegen bevat hij heel weinig vetten.

Voedingswaarden per persoon:
- 534 kcal
- 79 gr koolhydraten
- 32 gr eiwitten
- 6 gr vet
- 23 gr vezels
- 2 gr zout
Ingrediënten voor 4 personen:
– 350 gram bulgur
– 400 gram peultjes
– 500 gram snoeptomaatjes
– 12 dadels
– 4 takjes munt
– 4 takjes koriander
– 2 bosuitjes
– 250 gram gerookte kip
– 2 sjalotjes
– 1 eetlepel olijfolie
– Sap van ½ citroen
Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden:
– Koekenpan
– Steelpannetje
– Grote kom
Zo maak je het:
– Snipper de sjalotjes en bak deze in de olijfolie.
– Voeg de bulgur toe en bak deze een half minuutje mee.
– Voeg gekookt water toe totdat de bulgur 1 cm onder water staat.
– Doof het vuur, doe de deksel erop en laat de bulgur 15 minuten staan totdat het water opgenomen is.
– Doe de peultjes in een steelpan en kook deze in 2 minuten gaar.
– Roer in een grote kom de bulgur los van elkaar en voeg de overige ingrediënten toe.
– Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Smakelijk!
Bron: Boek: Eet als atleet – I’m a Foodie