Klaar met de zilvervliesrijst, volkorenpasta en aardappelen? Dan is dit iets om uit te proberen, bulgur. Het is een graanproduct dat bestaat uit verschillende soorten tarwe. Deze worden gestoomd en gedroogd en daarna grof gemalen. Deze salade zit boordevol vezels en eiwitten en daarentegen bevat hij heel weinig vetten.

Voedingswaarden per persoon:

  • 534 kcal
  • 79 gr koolhydraten
  • 32 gr eiwitten
  • 6 gr vet
  • 23 gr vezels
  • 2 gr zout

 

Ingrediënten voor 4 personen:
– 350 gram bulgur
– 400 gram peultjes
– 500 gram snoeptomaatjes
– 12 dadels
– 4 takjes munt
– 4 takjes koriander
– 2 bosuitjes
– 250 gram gerookte kip
– 2 sjalotjes
– 1 eetlepel olijfolie
– Sap van ½ citroen

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Benodigdheden:
– Koekenpan
– Steelpannetje
– Grote kom

 

Zo maak je het:
– Snipper de sjalotjes en bak deze in de olijfolie.
– Voeg de bulgur toe en bak deze een half minuutje mee.
– Voeg gekookt water toe totdat de bulgur 1 cm onder water staat.
– Doof het vuur, doe de deksel erop en laat de bulgur 15 minuten staan totdat het water opgenomen is.
– Doe de peultjes in een steelpan en kook deze in 2 minuten gaar.
– Roer in een grote kom de bulgur los van elkaar en voeg de overige ingrediënten toe.
– Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Smakelijk!

 

Bron: Boek: Eet als atleet – I’m a Foodie

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking