Dit is een gemakkelijk ovenrecept en het meest daarvan komt uit je voorraadkast. Geen excuus meer dat je niks in huis hebt om een gezonde maaltijd op tafel te zetten! Je kunt het ook nog eens van tevoren voorbereiden en als de schotel in de oven staat kun je vast de keuken opruimen zodat je na het eten gelijk klaar bent.

Voedingswaarden per persoon:

  • 449 kcal
  • 30 gr koolhydraten
  • 40 gr eiwitten
  • 16 gr vet
  • 9 gr vezels
  • 2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 150 gram volkorenpasta

– 1 blikje tonijn in zonnebloemolie

– 1 eetlepel kappertjes

– 200 gram broccoliroosjes (uit de diepvries)

– 200 gram tomatenblokjes uit blik

– 1 ui

– 1 teen knoflook

– Tijm

– Cayennepeper

– 1 blikje tomatenpuree

– 65 gram ricotta

– Handje geraspte 30+ kaas

 

Bereidingstijd: 30 min + 20 min oventijd

 

Benodigdheden:

– Steelpan

– Koekenpan

– Oven

– Ovenschaal

 

Zo maak je het:

– Stel de oven in op 200 graden.

– Kook de pasta bijna gaar in 10 minuten.

– Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.

– Giet de pasta af en en bewaar wat van het kookvocht.

– Bereid de broccoliroosjes beetgaar in 3 minuten in een pan met water en spoel daarna af met koud water.

– Haal de tonijn uit het blik en laat deze uitlekken.

– Fruit de ui en knoflook in een koekenpan en voeg daarbij de tomatenpuree en tomatenblokjes. Voeg naar smaak de hoeveelheid tijm en cayennepeper toe.

– Doe de pasta, broccoli, tonijn en kappertjes bij de saus en schep deze voorzichtig door. Om het wat smeuïger te maken voeg je 2 eetlepels van het kookvocht toe.

– Doe dit alles in de ovenschaal en verdeel daar de ricotta en geraspte kaas overheen.

– Zet de schaal in de oven, ongeveer 20 minuten, tot de kaas gesmolten is.

 

 

Smakelijk!

 

Variatietip:

– Je kunt natuurlijk elk soort groente gebruiken die jij lekker vindt.

 

 

Bron: leukerecepten.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking