Het witte goud! Asperges! Ze zijn op het moment weer volop verkrijgbaar. Een zachte smaak en er zitten heel weinig kcal in. Er zijn veel variaties mogelijk, maar puur zijn ze ook heel erg lekker. Daarom in dit recept niet te veel poespas, maar wel even net anders.

Voedingswaarden per persoon:

  •  507 kcal
  •  16 gr koolhydraten
  •  19 gr eiwitten
  •  39 gr vet
  •  8 gr vezels
  •  2 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1000 gram witte asperges

– 4 eieren

– 2 bakjes platte peterselie

– 2 eetlepels kappertjes

– 2 theelepels mosterd

– 6 eetlepels olijfolie

– Zout en peper

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Benodigdheden:

– Kookpan met stoommandje

– Steelpannetje

– Kom

– Staafmixer

 

Zo maak je het:

– Zorg dat de schil van de asperge goed is verwijderd. Stoom ze gaar in de stoompan in ongeveer 10 minuten.

– Zet de steelpan op en kook de eieren gaar dat de binnenkant goed is gestold. Pel ze en snijd ze helemaal fijn tot kruim.

– Pak de kom erbij en doe daar de peterselie, kappertjes, mosterd en olijfolie in. Vermeng deze met elkaar met de staafmixer tot een dikke dressing. Dit kun je op smaak brengen met zout en peper en roer de helft van de kruim van de eieren er doorheen.

– Serveer de gestoomde witte asperges met kruidendressing en bestrooi vervolgens met de rest van het ei.

 

 

Smakelijk!

 

Variatietip:

– Je kunt hierbij ieder gewenste kruiden gebruiken.

 

Bron: bettyskitchen.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking