Wil je een (gezonder) feestje maken van je ontbijt? Dan zit je helemaal goed met deze gezondere ontbijttaart met kokos en frambozen. De bodem maak je van havermout en hazelnoten. De taart bedek je met kwark en (natuurlijk) frambozen en kokos.

Voedingswaarden wanneer je de taart in 6 stukken deelt:
- 428 kcal
- 34 gr koolhydraten
- 10 gr eiwitten
- 27 gr vet
- 8 gr vezels
- 1 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 225 gram havervlokken
– 95 gram hazelnoten
– 6 el honing
– 100 gram roomboter
– 250 ml kwark
– 1 el kokosrasp
– 250 gram frambozen
Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden:
– Springvorm 26 cm
– Snijplank
– Grote kom
Zo maak je de gezondere ontbijt taart met kokos en frambozen:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.
– Hak de hazelnoten in grove stukjes.
– Doe het meel samen met 2/3 van de noten, de overgebleven havervlokken en 4 eetlepels honing in een kom en voeg daar de (in stukjes gesneden) roomboter bij.
– Kneed dit tot een deegbal.
– Bedek een springvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem. Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen 1 centimeter omhoogkomt.
– Zet de taartbodem in de oven en bak in 25 minuten goudbruin en knapperig.
– Haal uit de oven en laat een kwartier afkoelen.
– Smeer vervolgens de kwark over de bodem, sprenkel de overige honing, de hazelnoten en de kokosrasp over de kwark en maak dit af met de frambozen.