Wil je een (gezonder) feestje maken van je ontbijt? Dan zit je helemaal goed met deze gezondere ontbijttaart met kokos en frambozen. De bodem maak je van havermout en hazelnoten. De taart bedek je met kwark en (natuurlijk) frambozen en kokos.

Voedingswaarden wanneer je de taart in 6 stukken deelt:

  • 428 kcal
  • 34 gr koolhydraten
  • 10 gr eiwitten
  • 27 gr vet
  • 8 gr vezels
  • 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 225 gram havervlokken
– 95 gram hazelnoten
– 6 el honing
– 100 gram roomboter
–  250 ml kwark
– 1 el kokosrasp
– 250 gram frambozen

 

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Benodigdheden:
– Springvorm 26 cm
– Snijplank
– Grote kom

 

Zo maak je de gezondere ontbijt taart met kokos en frambozen:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.
– Hak de hazelnoten in grove stukjes.
– Doe het meel samen met 2/3 van de noten, de overgebleven havervlokken en 4 eetlepels honing in een kom en voeg daar de (in stukjes gesneden) roomboter bij.
– Kneed dit tot een deegbal.
– Bedek een springvorm van 26 cm doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem. Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen 1 centimeter omhoogkomt.
– Zet de taartbodem in de oven en bak in 25 minuten goudbruin en knapperig.
– Haal uit de oven en laat een kwartier afkoelen.
– Smeer vervolgens de kwark over de bodem, sprenkel de overige honing, de hazelnoten en de kokosrasp over de kwark en maak dit af met de frambozen.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking