In de winter als de temperatuur flink is gezakt, is het zo fijn om lekker op te warmen met een grote kom warme soep! Deze erwtensoep is dan ook zeker een aanrader! Er zit veel groente in en hij vult ook nog eens supergoed. Zeer geschikt dus als maaltijdsoep, helemaal als je het combineert met roggebrood. Maak in één keer een hele grote pan en vries het in porties in de vriezer in, zodat je binnen een handomdraai een lekker soepje klaar hebt staan. Zo kom je koude dagen wel door!

Voedingswaarden per persoon:

  • 760 kcal
  • 59 gr koolhydraten
  • 45 gr eiwitten
  • 35 gr vet
  • 15 gr vezels
  • 8 gr zout

 

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1,5 liter kraanwater
– 300 gram spliterwten
– 2 schouderkarbonaden
– 1 gedroogd laurierblad
– 1 knolselderij
– 2 preien
– 25 gram verse selderij
– 1 rookworst

 

Bereidingstijd: 60 minuten

 

Benodigdheden:
– Grote soeppan
– Pureestamper

 

Zo maak je de erwtensoep:
– Doe het water in de grote soeppan, samen met de erwten, karbonaden en het laurierblad en breng het aan de kook. Laat het 20 minuten zachtjes koken.
– Snijd de prei in halve ringen. Snijd de selderij fijn. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm.
– Haal de karbonaden uit de pan, snijd deze in dunne reepjes en houdt ze apart.
– Voeg daarna de knolselderij, prei en selderij toe. Leg de rookworst in de soep en laat het in 20 minuten gaarkoken.
– Haal de worst uit de pan. Stamp de soep een paar keer met de pureestamper tot de gewenste dikte en grote van de stukjes.
– Snijd de rookworst in halve plakjes en doe deze samen met de karbonadereepjes in de soep.

 

Smakelijk!

 

Variatietip:
– Door het vlees weg te laten kun je deze soep ook vegetarisch eten. Of je vervangt het door een vegetarische rookworst.
– Als je de soep iets te dik vindt, kun je hem verdunnen door een beetje water of bouillon erbij te doen.
– Deze soep is gemakkelijk een dag van tevoren te maken. Bewaar deze afgedekt in de koelkast.

Bron: De website van allerhande.nl

 

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking