De zon gaat weer schijnen en met de lente op komst is het weer tijd om heerlijke nieuwe gerechten te ontdekken in de keuken! Deze smaakvolle vegetarische risotto zit vol met diverse groene groenten en cashewnoten voor extra bite en smaak. Het is een licht gerecht wat perfect is in de opwarmende lentezon! Probeer eens wat nieuws en maak dit weekend deze heerlijke risotto!

Voedingswaarden per persoon:

  • 472 kcal
  • 38 gr koolhydraten
  • 17 gr eiwitten
  • 27 gr vet
  • 7 gr vezels
  • < 3 gr zout

 

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 2 tl olijfolie

– 150 gr risotto rijst

– 1 kleine courgette

– 1/2 paprika

– 90 gr ongezouten cashewnoten

– 100 gr (diepvries dop) erwten

– 1 citroen

– 0.5 liter water

– 1 blokje groentebouillon

 

Bereidingstijd: 30 minuten.

 

Benodigdheden:

– 2 pannen (1 voor de groente en 1 voor de risotto).

 

Zo maak je de vegetarische risotto:

Risotto:

– Kook het water en voeg het blokje groentebouillon toe. Roer door het water totdat het blokje volledig is opgelost.

– Verhit wat olie in de pan en bak de risotto kort hier doorheen totdat de rijst glazig is.

– Voeg de bouillon in delen toe aan de risotto rijst en roer tussendoor door de rijst.

– Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bouillon volledig is opgenomen door de rijst.

– Kook de risotto in 18 tot 20 minuten gaar.

 

Groentemengsel:

– Haal de erwten uit de vriezer.

– Snipper ondertussen de ui en snijd het teentje knoflook, de courgette en de paprika in kleine stukjes.

– Fruit de ui en meng na 2 minuten de knoflook door de ui.

– Voeg daarna de courgette, paprika en erwten toe en bak dit mee totdat de groente beetgaar is.

– Zodra de risotto klaar is meng je dit groentemengsel door de risotto en voeg je de cashewnoten toe.

– Tot slot was je de citroen, snijd deze in 4 stukken en verdeel dit over de 2 borden.

Eet smakelijk!

Variatietip:

Zin in een ander vegetarisch risotto recept? Maak je risotto met bleekselderij, champignons, spinazie uit de vriezer, verse groene pesto en ongezouten gemengde noten. Heerlijke smaken en lekker voor de afwisseling!

– Maak van de overgebleven bleekselderij een smaakvolle salade voor op werk of als lunch! Bekijk onze blog voor het recept https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/selderij-kerriesalade/.

– Maak heerlijke vers gemaakte pesto en meng dit door de risotto! Halveer dan wel je bouillonblokje, dit in verband met het zoutgehalte. Bekijk op onze blog hoe je zelf heel gemakkelijk groene pesto maakt: https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/gezonde-dips-deel-2/.

 

Tip voor de risotto:

– Bak de risotto en de groente in aparte pannen! Dit zorgt ervoor dat de risotto het vocht goed kan opnemen en ook beter gaar wordt. Anders bestaat de kans dat de risotto wat harder blijft.

 

Bron: De website van allesoveritaliaanseten.nl.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking