De zon gaat weer schijnen en met de lente op komst is het weer tijd om heerlijke nieuwe gerechten te ontdekken in de keuken! Deze smaakvolle vegetarische risotto zit vol met diverse groene groenten en cashewnoten voor extra bite en smaak. Het is een licht gerecht wat perfect is in de opwarmende lentezon! Probeer eens wat nieuws en maak dit weekend deze heerlijke risotto!

Voedingswaarden per persoon:
- 472 kcal
- 38 gr koolhydraten
- 17 gr eiwitten
- 27 gr vet
- 7 gr vezels
- < 3 gr zout
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 tl olijfolie
– 150 gr risotto rijst
– 1 kleine courgette
– 1/2 paprika
– 90 gr ongezouten cashewnoten
– 100 gr (diepvries dop) erwten
– 1 citroen
– 0.5 liter water
– 1 blokje groentebouillon
Bereidingstijd: 30 minuten.
Benodigdheden:
– 2 pannen (1 voor de groente en 1 voor de risotto).
Zo maak je de vegetarische risotto:
Risotto:
– Kook het water en voeg het blokje groentebouillon toe. Roer door het water totdat het blokje volledig is opgelost.
– Verhit wat olie in de pan en bak de risotto kort hier doorheen totdat de rijst glazig is.
– Voeg de bouillon in delen toe aan de risotto rijst en roer tussendoor door de rijst.
– Voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bouillon volledig is opgenomen door de rijst.
– Kook de risotto in 18 tot 20 minuten gaar.
Groentemengsel:
– Haal de erwten uit de vriezer.
– Snipper ondertussen de ui en snijd het teentje knoflook, de courgette en de paprika in kleine stukjes.
– Fruit de ui en meng na 2 minuten de knoflook door de ui.
– Voeg daarna de courgette, paprika en erwten toe en bak dit mee totdat de groente beetgaar is.
– Zodra de risotto klaar is meng je dit groentemengsel door de risotto en voeg je de cashewnoten toe.
– Tot slot was je de citroen, snijd deze in 4 stukken en verdeel dit over de 2 borden.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Zin in een ander vegetarisch risotto recept? Maak je risotto met bleekselderij, champignons, spinazie uit de vriezer, verse groene pesto en ongezouten gemengde noten. Heerlijke smaken en lekker voor de afwisseling!
– Maak van de overgebleven bleekselderij een smaakvolle salade voor op werk of als lunch! Bekijk onze blog voor het recept https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/selderij-kerriesalade/.
– Maak heerlijke vers gemaakte pesto en meng dit door de risotto! Halveer dan wel je bouillonblokje, dit in verband met het zoutgehalte. Bekijk op onze blog hoe je zelf heel gemakkelijk groene pesto maakt: https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/gezonde-dips-deel-2/.
Tip voor de risotto:
– Bak de risotto en de groente in aparte pannen! Dit zorgt ervoor dat de risotto het vocht goed kan opnemen en ook beter gaar wordt. Anders bestaat de kans dat de risotto wat harder blijft.
Bron: De website van allesoveritaliaanseten.nl.