Pindakaas! Een welbekende Nederlandse lekkernij voor op je boterham, als topping op je havermout of voor in onze pindakoekjes! Het wordt in eindeloos veel gerechten gebruikt en je vindt het in bijna ieder huishouden wel terug.

Pindakaas is een goede combinatie van gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Het zit vol voedingsstoffen waardoor het goed is om na een training een lekkere boterham of bak yoghurt met pindakaas te nemen. En het mooiste van alles is nog wel dat pindakaas supersnel en gemakkelijk te maken is! Ga dus snel aan de slag en geniet van jouw vers gemaakte pindakaas!

Voedingswaarden per boterham (20gr):

  • 130 kcal
  • 3 gr koolhydraten
  • 5 gr eiwitten
  • 11 gr vet
  • 1 gr vezels
  • < 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 1 potje pindakaas:

– 400 gr ongezouten pinda’s

– 1.5 el arachideolie (of pindaolie)

– 1 tl zout

– 1 el honing

 

Benodigdheden:

– Oud en schoon glazen/plastic potje met goed sluitbare deksel.

 

Bereidingstijd: 20 minuten.

 

Zo maak je de pindakaas:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Leg de pinda’s op een bakpapier en rooster de pinda’s in ongeveer 8 minuten, schep tussendoor de pinda’s om zodat ze gelijkmatig bruin worden.

– Zodra de pinda’s lichtbruin zijn haal je ze uit de oven en maal je ze in een keukenmachine tot een dikke pindapasta.

– Voeg daarbij het zout, de honing en de olie toe en meng dit geheel in 1 minuut goed door elkaar tot een smeuïge, gladde pindakaas.

 

Eet smakelijk!

Variatietip:

Met pindakaas kun je veel variëren naar eigen smaak en wens. Wat is jouw favoriet?

– Pindakaas met chocoladestukjes.

– Pindakaas met dadel en kaneel.

– Pindakaas met grove noten of rozijnen.

Benieuwd naar een lekker recept met je eigen vers gemaakte pindakaas? Lees onze blog over hoe jij pindakoekjes maakt en geniet van deze heerlijke snack!

https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/pindakoekjes/

 

Bron: De website van runnersworld.com.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking