Pindakaas! Een welbekende Nederlandse lekkernij voor op je boterham, als topping op je havermout of voor in onze pindakoekjes! Het wordt in eindeloos veel gerechten gebruikt en je vindt het in bijna ieder huishouden wel terug.
Pindakaas is een goede combinatie van gezonde vetten en plantaardige eiwitten. Het zit vol voedingsstoffen waardoor het goed is om na een training een lekkere boterham of bak yoghurt met pindakaas te nemen. En het mooiste van alles is nog wel dat pindakaas supersnel en gemakkelijk te maken is! Ga dus snel aan de slag en geniet van jouw vers gemaakte pindakaas!

Voedingswaarden per boterham (20gr):
- 130 kcal
- 3 gr koolhydraten
- 5 gr eiwitten
- 11 gr vet
- 1 gr vezels
- < 1 gr zout
Ingrediënten voor 1 potje pindakaas:
– 400 gr ongezouten pinda’s
– 1.5 el arachideolie (of pindaolie)
– 1 tl zout
– 1 el honing
Benodigdheden:
– Oud en schoon glazen/plastic potje met goed sluitbare deksel.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Zo maak je de pindakaas:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Leg de pinda’s op een bakpapier en rooster de pinda’s in ongeveer 8 minuten, schep tussendoor de pinda’s om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
– Zodra de pinda’s lichtbruin zijn haal je ze uit de oven en maal je ze in een keukenmachine tot een dikke pindapasta.
– Voeg daarbij het zout, de honing en de olie toe en meng dit geheel in 1 minuut goed door elkaar tot een smeuïge, gladde pindakaas.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Met pindakaas kun je veel variëren naar eigen smaak en wens. Wat is jouw favoriet?
– Pindakaas met chocoladestukjes.
– Pindakaas met dadel en kaneel.
– Pindakaas met grove noten of rozijnen.
Benieuwd naar een lekker recept met je eigen vers gemaakte pindakaas? Lees onze blog over hoe jij pindakoekjes maakt en geniet van deze heerlijke snack!
https://optimumchange-old.swlogin.nl/blog/food-recepten/pindakoekjes/
Bron: De website van runnersworld.com.