Dit smeuïge Italiaanse borrelbrood is eenvoudig te bereiden. Het is heerlijk in combinatie met een soepje, een dip of zo uit het vuistje! Dus verwen jezelf en je vrienden met dit smaakvolle Italiaanse borrelbrood.

Voedingswaarden per reepje:
- 106 kcal
- 12 gr koolhydraten
- 4 gr eiwitten
- 4 gr vet
- > 1 gr vezels
- < 1 gr zout
Ingrediënten voor 1 Italiaans borrelbrood (18 reepjes):
– 200 gr meel (haver, mais, gewoon meel)
– 1 tl bakpoeder
– 200 gr kwark
– 3 eieren
– 1 el honing
– 3 trostomaten
– 100 gr zongedroogde tomaten
– 2 el geraspte jong belegen kaas (30+)
– 2 takjes verse tijm
– 1 el pompoenpitten
– 1 el zonnebloempitten
– 1 el olijfolie
– 1 tl Italiaanse kruiden
– 1 tl peper
– 1 tl zout
Benodigdheden:
– Bakvorm van 22 cm of 24 cm.
– Bakpapier.
Bereidingstijd: 45 minuten.
Zo maak de je het Italiaans borrelbrood:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.
– Klop de eieren en de kwark los in een kom.
– Wel de zongedroogde tomaten totdat ze zacht zijn.
– Meng het meel samen met de peper, zout, Italiaanse kruiden, bakpoeder en de honing in een mengkom en roer dit door het kwarkmengsel.
– Snijd de zongedroogde tomaatjes en de trostomaten fijn. Voeg dit toe aan het beslag en roer dit goed door elkaar.
– Schenk het mengsel in de springvorm.
– Top het brood af met de pompoenpitten, zonnebloempitten en geraspte kaas.
– Schuif dit in zijn geheel in de oven en laat het bruinbakken voor ongeveer 45 minuten.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Je kunt zelf variëren in kruiden, kazen, zaden/pitten, meelsoorten en groenten wat je erin verwerkt. Alles is mogelijk binnen dit Italiaanse borrelbrood!
– Liever glutenvrij? Combineer amandelmeel met maismeel of een soort die jij zelf lekker vindt.
– Zin in een dip? Kijk op onze website voor onze heerlijke tzatziki saus, hummus en andere bijpassende dips!
Bron: De website van ohmypie.nl