In de donkere decembermaand draait het vaak om veel gezelligheid en lekker eten en drinken. En hoe fijn zou het zijn als je hier gewoon van kan blijven genieten zonder dat je heel ongezond leeft? Daar helpen wij je een handje bij, want deze appelbeignets zijn veel gezonder dan wanneer je ze in de winkel koopt! Enne… Ze zijn nog eens lekker ook! Ga je familie en vrienden verassen tijdens de jaarwisseling met deze appelbeignets en start het nieuwe jaar vol goede moed!

Voedingswaarden per appelbeignets:

  • 99 kcal
  • 18 gr koolhydraten
  • 3 gr eiwitten
  • 2 gr vet
  • 3 gr vezels
  • < 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 10 appelbeignets:

– 75 gram volkorenmeel

– 75 gram havermeel

– 150 ml bruisend water

– 1 ei

– 1 kleine banaan

– 2 grote appels

– 1 el kaneel

– 1 el bakpoeder

– 1 tl vanille aroma

– 1 el olie

– Poedersuiker

 

Bereidingstijd: 30 minuten.

 

Zo maak de je appelbeignets:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.

– Was de appels en verwijder de klokhuizen.

– Snijd de boven- en onderkant van de appel weg en verdeel de appel daarna in 5 gelijke schijven.

– Bestrooi de plakken appel met kaneel en laat ze even liggen.

– Prak de banaan fijn in een kom. Voeg hierbij het ei en de vanille aroma en meng het tot een gladde massa. Voeg daarna het bruisend water toe en meng alles goed door elkaar.

– Tot slot doe je ook het volkorenmeel, de havermeel en het bakpoeder bij het mengsel en meng je alles tot een gladde massa.

– Verwarm een koekenpan met olijfolie.

– Verdeel het beslag over de appelringen, zowel de boven als onderkant, en bak ze kort in de pan (max. 1min.). Draai de appelring direct om in de pan zodat beide kanten met de olijfolie in aanraking zijn geweest.

– Wanneer het beslag op is, leg je de appelbeignets op een ovenplaat.

– Bak de appelbeignets in ongeveer 10 minuten mooi goudbruin.

– Strooi er wat poedersuiker overheen en serveer ze direct, dan zijn ze het allerlekkerst!

 

Eet smakelijk!

Variatietip:

In plaats van appels kun je natuurlijk ook ander fruit nemen, onze aanrader is:

– Ananas! Een heerlijk frisse smaak en de werkwijze is precies hetzelfde, ga het eens proberen!

– Tip: Maak je eigen havermeel door havermout kort in een blender te doen.

– Tip: Natuurlijk bepaal je zelf hoeveel kaneel of vanille je gebruikt, iedereen heeft zijn eigen voorkeur en smaken. Dus wees creatief en probeer uit wat jij lekker vindt!

 

Bron: De website van gezondeleefstijlplanner.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking