Weet jij niet wat je moet koken voor kerst en ben je nog op zoek naar een lekker en gezond recept? Dan hebben wij de oplossing: een homemade gevulde rollade met champignons en pesto dressing!

Je hoeft geen goede kok te zijn om hier een succes van te maken en voordat je het doorhebt staat er een heerlijk vleesgerecht op tafel, serveer dit met wat groente en je bent klaar! Snel klaar, verantwoord, gezond en een keer iets anders dan anders. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook! Dus zoek niet meer verder en maak deze kerst jouw eigen gevulde rollade!

Voedingswaarden per gevulde rollade:

  • 256 kcal
  • 3 gr koolhydraten
  • 24 gr eiwitten
  • 16 gr vet
  • 2 gr vezels
  • < 1 gr zout

 

Ingrediënten voor 4 personen:

– 4 runderlappen

– 3.5 el pesto

– 250 gr champignons

– 1 grote ui

– 1 el tijm

– 1 tl peper

– 1 tl zout

– 2 el olie

 

Benodigdheden:

– Keukentouw.

 

Bereidingstijd: 30 minuten.

 

Zo maak de je gevulde rollades:

De vulling:

– Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.

– Bak de groente in een pan met olijfolie op laag vuur en breng dit op smaak met peper, zout en tijm. Zet de deksel op de pan en laat dit in 10 minuten rustig garen.

 

De rollades:

– Voordat je het vlees gaat bakken laat dit 2 uur op kamertemperatuur komen.

– Verdeel 2 el pesto over de lappen vlees, doe dit aan de kant wat straks de binnenkant van de rollade is.

– Zorg dat je bij de boven en onderkant wat ruimte overlaat. Verdeel de vulling over de pesto en druk het goed aan. Rol vervolgens de rollades op.

– Knoop de rollades stuk voor stuk vast met een keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft zitten.

– Meng 1.5 el pesto met 1 el olijfolie, peper en zout en smeer de rollades hiermee in.

– Verwarm de oven voor op 150 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.

– Verwarm wat olie in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.

– Plaats de rollade in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot de rollade een kerntemperatuur heeft tussen de 62 en 64 graden. Haal de rollades daarna uit de oven.

– Laat de rollades 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

 

Eet smakelijk!

Variatietip:

Wil jij echt uitpakken tijdens de kerst? Maak dan je eigen verse pesto! Zo doe je dat:

Ingrediënten voor 1 potje pesto:

– Olijfolie

– 3 handjes verse basilicum

– 2 tenen knoflook

– 30 gr pijnboompitten

– 30 gr Parmezaanse kaas

– 1 tl zout

– 1 tl peper

Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel daarna de knoflooktenen en hak ze in grove stukken. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng tot slot de pesto op smaak door peper en zout toe te voegen. Tada!

 

Bron: De websites van brendakook.nl en uitpaulineskeuken.nl.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking