Weet jij niet wat je moet koken voor kerst en ben je nog op zoek naar een lekker en gezond recept? Dan hebben wij de oplossing: een homemade gevulde rollade met champignons en pesto dressing!

Je hoeft geen goede kok te zijn om hier een succes van te maken en voordat je het doorhebt staat er een heerlijk vleesgerecht op tafel, serveer dit met wat groente en je bent klaar! Snel klaar, verantwoord, gezond en een keer iets anders dan anders. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook! Dus zoek niet meer verder en maak deze kerst jouw eigen gevulde rollade!
Voedingswaarden per gevulde rollade:
- 256 kcal
- 3 gr koolhydraten
- 24 gr eiwitten
- 16 gr vet
- 2 gr vezels
- < 1 gr zout
Ingrediënten voor 4 personen:
– 4 runderlappen
– 3.5 el pesto
– 250 gr champignons
– 1 grote ui
– 1 el tijm
– 1 tl peper
– 1 tl zout
– 2 el olie
Benodigdheden:
– Keukentouw.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Zo maak de je gevulde rollades:
De vulling:
– Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.
– Bak de groente in een pan met olijfolie op laag vuur en breng dit op smaak met peper, zout en tijm. Zet de deksel op de pan en laat dit in 10 minuten rustig garen.
De rollades:
– Voordat je het vlees gaat bakken laat dit 2 uur op kamertemperatuur komen.
– Verdeel 2 el pesto over de lappen vlees, doe dit aan de kant wat straks de binnenkant van de rollade is.
– Zorg dat je bij de boven en onderkant wat ruimte overlaat. Verdeel de vulling over de pesto en druk het goed aan. Rol vervolgens de rollades op.
– Knoop de rollades stuk voor stuk vast met een keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft zitten.
– Meng 1.5 el pesto met 1 el olijfolie, peper en zout en smeer de rollades hiermee in.
– Verwarm de oven voor op 150 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.
– Verwarm wat olie in een koekenpan en braad de rollade rondom aan.
– Plaats de rollade in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot de rollade een kerntemperatuur heeft tussen de 62 en 64 graden. Haal de rollades daarna uit de oven.
– Laat de rollades 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Wil jij echt uitpakken tijdens de kerst? Maak dan je eigen verse pesto! Zo doe je dat:
Ingrediënten voor 1 potje pesto:
– Olijfolie
– 3 handjes verse basilicum
– 2 tenen knoflook
– 30 gr pijnboompitten
– 30 gr Parmezaanse kaas
– 1 tl zout
– 1 tl peper
Bereidingswijze: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel daarna de knoflooktenen en hak ze in grove stukken. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng tot slot de pesto op smaak door peper en zout toe te voegen. Tada!
Bron: De websites van brendakook.nl en uitpaulineskeuken.nl.