Er gaat niks boven zelfgemaakte lekkernijen! Door het zelf te bakken bepaal je ook hoe gezond of ongezond je lekkernij wordt. Met de Sint in het land heb je een extra goede reden om kruidnoten te maken, dus duik de keuken in en ga lekker aan de slag!

Voedingswaarden per persoon (10 stuks):
- 295 kcal
- 38 gr koolhydraten
- 4 gr eiwitten
- 14 gr vet
- 1 gr vezels
- < 1 gr zout
Ingrediënten 8 personen:
- 150 gr roomboter (Blue Band)
- 125 gr donkere basterdsuiker
- 2 el speculaaskruiden
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 el halfvolle melk
- Snufje zout
Benodigdheden:
- Bakpapier
Bereidingstijd: 30 minuten
Zo maak je de kruidnoten:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de roomboter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, het bakmeel en zout door elkaar.
- Voeg lepel voor lepel de melk toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Maak een bal van het deel en laat dit voor 30 minuten rusten in de koelkast.
- Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van die 1 cm dik zijn.
- Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm af en draai elk stukje tot een balletje.
- Leg het bakpapier op een bakplaat en leg de kruidnoten op de bakplaat, druk ze hierbij ook een beetje plat.
- Bak de kruidnoten in de oven voor 12 tot 15 minuten totdat ze lichtbruin en gaar zijn.
- Laat de kruidnoten helemaal afkoelen voordat je ze gaat eten.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Voeg wat heerlijke noten of andere smaken toe om jouw kruidnoten zo lekker mogelijk te maken!
- Voeg 25 gr ongezouten amandelen of dadels toe aan het mengsel. Dit maakt de kruidnoot knapperiger of zoeter.
- Voor de chocoladeliefhebbers! Voeg 25 gram pure chocolade toe (liefst minimaal 75% cacao zonder toegevoegde suikers).
- De guilty pleasure: Karamel pecannoten! Gebruik 30 gr gezouten pecannoten en 8 karamelbabbel, maak het schoon en snijd het in kleine stukjes.
- Hoe voeg je dit dan toe? Heel simpel: snijd de amandelen/dadels/pure chocolade fijn, voeg dit toe aan het mengsel en volg het recept zoals hierboven beschreven.
Bron: De website van Allerhande.nl.