De herfst is weer begonnen. De blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en het is weer eerder donker. Bij dit seizoen horen heerlijke warme gerechten. Wij hebben voor jullie een heerlijke pompoensoep uitgeprobeerd. Super makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker!
Ingrediënten:
- 1 kleine pompoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 liter groentebouillon
Bereiding:
Neem de pompoen, was deze en snijd hem in stukken. Verwijder de zaadjes maar schil de pompoen niet. Is veel te veel gedoe en echt niet nodig om deze te verwijderen.
Hak de teentjes knoflook en ui fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 10 minuten op laag vuur.
Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken en pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer de soep met crème fraîche of probeer eens wat anders, zoals geitenkaas. Garneer de soep nog met spekjes of croutons.
Eet smakelijk!!
Is de soep goed bevallen? Probeer dan eens de Oosterse variant. Fruit één eetlepel currypasta mee met de ui en knoflook en vervang 400 ml water door één blikje kokosmelk. Garneer de soep met koriander. Ook kun je een combinatie maken met pompoen en wortel of pompoen en paprika.
