Deze Mexicaanse taco’s brengen je helemaal terug naar het vakantiegevoel. Een heerlijk recept wat snel te bereiden is vol met vele verschillende groenten. Een van de hoofdingrediënten in dit gerecht zijn de bruine bonen. Bruine bonen valt onder de groep peulvruchten en is rijk aan vezels, koolhydraten, eiwitten, vitamines (B) en mineralen zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Daarnaast verlaagt het je LDL-cholesterol (slechte cholesterol) en helpt het om je bloedvaten gezond te houden. Oftewel een goede vleesvervanger wat ook bevorderend is voor de gezondheid!
Door vegetarisch te koken ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig! Onze challenge is om één hele dag in de week geen vlees te eten. Wees creatief en ontdek nieuwe overheerlijke recepten en gerechten waar je anders nooit achter zou komen. Alle kleine beetjes helpen, doe jij ook mee?
Tip: Vertel van tevoren niet tegen je man dat er geen vlees in dit gerecht zit, hij zal het niet eens doorhebben!

Voedingswaarden per persoon:
- 517 kcal
- 70 gr koolhydraten
- 16 gr eiwitten
- 15 gr vet
- 18 gr vezels
- > 1 gr zout
Ingrediënten 4 personen:
Avocado radijs salsa:
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 15 gram koriander
- 50 gram radijs
- ½ limoen
- Snufje zout en peper
Taco vulling:
- 4 zoete aardappelen
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 680 gr bruine bonen
- 1 tl koriander
- 1 tl komijn
- ½ tl paprika poeder
- 200 gr cherry tomaten
- Snufje zout en peper
- 100 gr ijsbergsla
- 8 taco schelpen
- 1 bakje crème fraîche light
Zo maak je de vegetarische taco’s met zoete aardappel:
Avocado radijs salsa:
- Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
- Snijd de avocado, rode ui, knoflook, kruiden en radijsjes in kleine blokjes. Doe dit in een bakje en meng alles goed door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met een snufje peper, zout en limoensap.
- Bewaar dit bakje afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Taco vulling:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de zoete aardappelen in blokjes en spreid deze over de bakplaat.
- Bestrooi de olie met een snufje peper en zout over de zoete aardappelen.
- Bak dit voor 15 minuten gaar in de oven.
- Snijd ondertussen de rode ui en bak deze 3 minuten in de pan.
- Snijd de knoflook en bak dit met de rode ui.
- Was de bruine bonen en voeg deze toe samen met de kruiden.
- Snijd daarna de cherrytomaatjes in 4 stukjes en voeg dit toe.
- Wanneer de zoete aardappelen klaar zijn mogen ook deze in de pan.
- Breng op smaak met peper en zout.
Aan tafel:
- Verwarm de tacoschelpen tot ze warm en knapperig zijn.
- Leg onderin de gesneden ijsbergsla.
- Schep daar de taco vulling bovenop.
- Bestrooi de taco met de salsa en crème fraîche.
Eet smakelijk!
Variatietip:
- Wil je nog wat gezonder eten? Gebruik kwark in plaats van crème fraîche.
- Zin in een iets vettere hap? Strooi er een beetje geraspte kaas overheen en geniet van je maaltijd!
- Voor ieder gerecht geldt: kies welke groenten jij lekker vindt, kies en varieer!
Bron: Lekkerensimpel.nl