De middag is voor velen vaak een moeilijk moment. Het einde van de werkdag nadert, het is nog te vroeg voor het diner en de zin naar iets lekkers neemt enorm toe. Hoe groot is de kans dat jij in de snoeppot duikt of gaat snaaien om toe te geven aan de middagdip? Helaas is deze bij velen best groot… Maar hiervoor hebben we een oplossing: de kokosreep met chocolade. Een tussendoortje waarmee je jezelf met iets lekkers beloond! Het voordeel is dat het heel gemakkelijk te maken is, dus het neemt weinig tijd in beslag en je hebt voor heel de week wat achter de hand.
Voedingswaarden per reep:
- 6 kcal
- 8 gr koolhydraten
- 8 gr eiwitten
- 6 gr vet
- 8 gr vezels
- 01 gr zout

Ingrediënten 4 – 5 repen:
- 80 gr kokosrasp
- 50 gr hazelnoten
- 1 vanillestokje/ 1 tl vanillepoeder
- 3 el gesmolten kokosolie
- Snuf zout
Zo maak je de kokosreep met chocolade:
- Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in een keukenmachine en maal alles kort door elkaar zodat het een grof, plakkerig mengsel wordt.
- Schep dit mengsel op een bakplaat met bakpapier.
- Zorg dat het kokosmengsel 1.5cm dik is.
- Zet de vorm in de vriezer en laat het 15 minuten opstijven.
- Maak ondertussen de chocoladesaus.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Haal de vorm uit de vriezer en snijd het in repen.
- Drizzle de pure chocolade over de mueslirepen en zet de kokosrepen kort terug in de koelkast zodat de chocola kan uitharden.
- Bewaar de repen in de koelkast of eet ze direct op!
Eet smakelijk!
Variatietip:
Zin in een meer verantwoorde snack? Je hoeft natuurlijk geen chocolade over de kokosrepen te doen, dus die kun je gewoon weg laten.
- Varieer zoveel als dat jij wilt! Maak er een mueslireep van met verschillende noten en zaden, een banaan en pindakaas. Heerlijk!
- Heb jij geen keukenmachine in huis? Hak de hazelnoten fijn en kneed alles met je handen door elkaar.
Bron: De website van chickslovefood.com