Deze kwarktaart is klaar in een handomdraai en er komt geen oven aan te pas! Handig voor als je niet veel tijd hebt en toch zin hebt in een lekkernij voor bij de koffie en een feestje. De limoen in deze kwarktaart zorgt voor een verfrissende smaak en de kokos brengt je meteen in zomerse sferen.

Voedingswaarden per plak:

  • 182.1 kcal
  • 10.6 gr koolhydraten
  • 3.8 gr eiwitten
  • 13.5 gr vet
  • 11.4 gr vezels
  • 0.4 gr zout

Ingrediënten kwarktaart:

  • Scheutje olie
  • 300 gr (kokos)yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 1 limoen
  • 60 gr suiker
  • 10 gr gelatine (7 blaadjes)
  • 60 gr mariakoekjes (of citroen-gember koekjes)
  • 30 gr kokosrasp
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • Handje kokosschaafsel

Materiaal:

  • Springvorm van 20 cm

 

Zo maak je de kwarktaart:

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met olie.
  • Maak de koekjes fijn met een keukenmachine of een deegroller.
  • Smelt de boter in een pan. Voeg de kokosrasp en de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Meng dit geheel goed door elkaar.
  • Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk het goed aan (doe dit bij voorkeur met de bolle kant van een lepel.
  • Laat de bodem vervolgens opstijven in de koelkast.
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Was de limoen, rasp hem met een fijne en bewaar dit in de koelkast.
  • Pers de limoen uit en verwarm het sap in een pan. Knijp de geweekte gelatine uit en meng de gelatine en het limoensap met een garde door elkaar. Laat het vervolgens wat afkoelen.
  • Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker stijf.
  • Roer in een andere kom de yoghurt los. Voeg een lepel yoghurt bij het limoen – gelatine mengsel en meng dit snel door elkaar.
  • Voeg het gelatine yoghurt mengsel bij de rest van de kokosyoghurt en meng dit snel door elkaar.
  • Spatel tenslotte de geklopte slagroom door de kokosyoghurt en giet de vulling in de taartvorm.
  • Laat dit tot slot 3 uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Bron: de website van uitpaulineskeuken.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking