Deze kwarktaart is klaar in een handomdraai en er komt geen oven aan te pas! Handig voor als je niet veel tijd hebt en toch zin hebt in een lekkernij voor bij de koffie en een feestje. De limoen in deze kwarktaart zorgt voor een verfrissende smaak en de kokos brengt je meteen in zomerse sferen.
Voedingswaarden per plak:
- 182.1 kcal
- 10.6 gr koolhydraten
- 3.8 gr eiwitten
- 13.5 gr vet
- 11.4 gr vezels
- 0.4 gr zout

Ingrediënten kwarktaart:
- Scheutje olie
- 300 gr (kokos)yoghurt
- 250 ml slagroom
- 1 limoen
- 60 gr suiker
- 10 gr gelatine (7 blaadjes)
- 60 gr mariakoekjes (of citroen-gember koekjes)
- 30 gr kokosrasp
- 50 gr gesmolten roomboter
- Handje kokosschaafsel
Materiaal:
- Springvorm van 20 cm
Zo maak je de kwarktaart:
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met olie.
- Maak de koekjes fijn met een keukenmachine of een deegroller.
- Smelt de boter in een pan. Voeg de kokosrasp en de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Meng dit geheel goed door elkaar.
- Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk het goed aan (doe dit bij voorkeur met de bolle kant van een lepel.
- Laat de bodem vervolgens opstijven in de koelkast.
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Was de limoen, rasp hem met een fijne en bewaar dit in de koelkast.
- Pers de limoen uit en verwarm het sap in een pan. Knijp de geweekte gelatine uit en meng de gelatine en het limoensap met een garde door elkaar. Laat het vervolgens wat afkoelen.
- Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker stijf.
- Roer in een andere kom de yoghurt los. Voeg een lepel yoghurt bij het limoen – gelatine mengsel en meng dit snel door elkaar.
- Voeg het gelatine yoghurt mengsel bij de rest van de kokosyoghurt en meng dit snel door elkaar.
- Spatel tenslotte de geklopte slagroom door de kokosyoghurt en giet de vulling in de taartvorm.
- Laat dit tot slot 3 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!
Bron: de website van uitpaulineskeuken.