Bijna iedere avond bereiden we onze avondmaaltijd met vlees, gehakt, kip of vis. Het is een dagelijks terugkerende routine, maar heb je ook wel eens een gerecht zonder vlees geprobeerd? Buiten het feit dat het voor het milieu veel beter is om minder vlees te eten, is het voor jouw gezondheid ook niet nodig om dit iedere dag te nemen. Varieer juist in je voeding, zodat je toch de gezonde vetten en eiwitten binnen krijgt. Er zijn ontzettend veel variaties te
bedenken. Vandaag geven we je een recept met als vleesvervanger: tofu!
Voedingswaarden per persoon:
- 594.3 kcal
- 37.3 gr koolhydraten
- 20.6 gr eiwitten
- 39.2 gr vet
- 7 gr vezels
- 0.8 gr zout

Ingrediënten 4 personen:
- 400 gr Tofu
- 400 gr zilvervliesrijst
- 5 el olijfolie
- 800 gr Oosterse wokgroenten
- 2 blikken kokosmelk
- 4 el rode currypasta van Koh Thai
Zo maak je de Vegan Thaise Curry:
- Laat de tofu uitlekken.
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
- Verhit olijfolie in een wokpan en wok de Oosterse groenten in twee minuten.
- Voeg de currypasta toe aan de groenten en zorg ervoor dat de groenten bedekt zijn
in de pasta. - Voeg vervolgens de kokosmelk toe.
- Laat dit geheel sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Snijd ondertussen de tofu in plakken en daarna in driehoeken.
- Bak de tofu aan beide kanten in een hete pan met olie tot de tofu goudbruin en
krokant wordt. - Serveer de rijst, groenten en tofu direct.
Eet smakelijk!
En, was het lekker? Wij zijn benieuwd naar jouw favoriete vegetarische gerecht. Laat het ons
weten en laat een berichtje achter op onze facebookpagina!
Bron:
De website van even geen vlees,
https://evengeenvlees.nl/recepten?gclid=Cj0KCQjw7YblBRDFARIsAKkK-
dIo25QGX2g8box6gIgv9P0b4WtmSM3pO_1ZkvSA7bPPcDw_faSKHJEaArK4EALw_wcB