Hoe lekker is het om tijdens een feestje een lekkere dip op tafel te zetten? Hummus is erg gezond en kun je helemaal op eigen smaak brengen. Ga lekker proeven en uitzoeken wat je zelf het lekkerst vind!

Voedingswaarden per portie:

  • 26 kcal
  • 1.6 gr koolhydraten
  • 1 gr eiwitten
  • 1.9 gr vet
  • 0.9 gr vezels
  • 0 gr zout

Ingrediënten 40 porties:

  • 60 gr tahin
  • 60 ml citroensap
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 el olijfolie
  • 265 gr kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 2-3 el water
  • 350 gr voorgekookte bietjes
  • Geroosterd sesamzaad
  • Handje verse dille

 

Zo maak je de bietenhummus:

  • Mix de tahin met het citroensap in een keukenmachine 1-2 minuten tot een egaal mengsel.
  • Voeg de knoflook, komijnpoeder en 2 eetlepels olijfolie toe en mix nogmaals 1 minuut.
  • Spoel de kikkererwten af en voeg toe aan het tahin mengsel en mix dit tot een glad mengsel.
  • Snijd de bietjes in parten, voeg dit toe aan het mengsel en mix dit nogmaals totdat het egaal is.
  • Breng de hummus met wat peper en zout op smaak.
  • Server de bietenhummus met een scheutje olijfolie eroverheen, geroosterd sesamzaad en gehakte dille.

Eet smakelijk!

Variatietip:

Ga lekker experimenteren met verschillende smaken, zoals spinazie met pijnboompitjes, zoete aardappel en pompoenpitjes of tomatenpuree met sambal en paprikapoeder. Gebruik dan wel het hummus basisrecept als hoofdingrediënt en pas dit aan naar je eigen smaak!

Bron: Het boek van I’m a Foodie: Eet als een expert – Party Time.

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking