Met de feestdagen op komst is er niks lekkerder dan je eigen kerstkoekjes bakken. Lekker voor bij de koffie of thee met vrienden en familie. Dit is een heerlijke lekkernij en ook nog eens een gezonde variant!

Voedingswaarden per portie:

  • 116 kcal
  • 17.2 gr koolhydraten
  • 2.6 gr eiwitten
  • 3.7 gr vet
  • 2.5 gr vezels
  • 0.01 gr zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer
  • Bakpapier
  • Oven
  • Ster koekjesvorm of een andere leuke kerstvorm
  • Vork
  • Lepel

Ingrediënten 4 porties:

  • 1 rijpe banaan
  • 50 gr havermout
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl koekkruiden
  • 15 gr pure chocolade (85%)
  • 1 el geraspte kokos

Zo maak je de kerstkoekjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan met een vork.
  • Schep de havermout, lijnzaad en koekkruiden door de banaan en gebruik een staafmixer om het tot een plakkerig deeg te maken.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg het beslag in de linkerbovenhoek van de bakplaat en strijk het beslag met de achterkant van een lepel uit tot het maximaal 0.5cm dik is.
  • Druk met de stervorm een ster in het beslag. Duw met een bot mes het beslag eromheen voorzichtig weg, zodat de ster helemaal vrij ligt. Herhaal dit totdat de eerste laag deeg op is.
  • Herhaal dit nog drie keer in de andere hoeken van de bakplaat.
  • Maak van het beetje beslag dat je overhoudt rondjes, dat kun je gebruiken voor ronde koekjes. Schep het deeg op de bakplaat, druk het plat met een lepel en maak er een rondje van.
  • Smelt de pure chocolade in een steelpan op het vuur (let op: dit gaat snel!).
  • Haal de achterkant van de theelepel door de gesmolten chocolade en trek streepjes chocolade over de koekjes.
  • Strooi de geraspte kokos over de kerstkoekjes.
  • Plaats de kerstkoekjes ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Variatietip:

Geen spullen in huis om een kerstster te maken? Maak dan ronde koekjes, ze smaken even lekker maar zien er alleen net wat anders uit.

Bron: De website van Voedzaam en Snel

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking