Popcorn is een gezonde snack die vaak wordt vergeten, maar welke juist zo lekker is! Zeker nu het snel donker is buiten blijven we liever binnen en kruipen op de bank voor een goede film. Vaak willen we daar ook wat lekkers bij. Popcorn is een perfecte oplossing voor een gezonde en lekkere snack!

Doordat je zelf de popcorn maakt bepaal je ook welke kruiden je toevoegt. Ga op zoek welke kruiden jij het lekkerste vind en geniet van een heerlijke snack!

Voedingswaarden per portie:

  • 125.3 kcal
  • 19.6 gr koolhydraten
  • 3.1 gr eiwitten
  • 3.7 gr vet
  • 0.6 gr vezels
  • 0.01 gr zout

Ingrediënten 2 porties:

  • Scheutje olie
  • 50 gram pofmaïs
  • Chili/ cayennepeper

Zo maak je popcorn:

  • Giet een scheutje olie in een pan en warm dit op.
  • Zodra de olie goed warm is voeg je de pofmaïs toe.
  • Schud met de pan zodat alle maïskorrels bedekt zijn met olie.
  • Doe een deksel op de pan en wacht tot je de maïs hoort poffen.
  • Zet het vuur uit zodra de maïs klaar is met poffen.
  • Voeg een mespunt chili- en/ of cayennepeper toe voor een pittige variant.

En klaar is je popcorn, eet smakelijk!

Variatietip:

Je kunt de popcorn naar eigen smaak brengen door andere kruiden toe te voegen. Onze tip:

  • Voeg 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn en/ of edelgistvlokken toe.

Bron: Het boek Eet als een expert van I’m a Foodie

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking