Het is een gezond en eiwitrijk gerecht wat rijk is aan vitamine D, een vitamine die in deze donkere maanden zeker mag worden aangevuld door voeding.

Dit is een perfect gerecht als tussendoortje (halveer de wrap) of als lunch. Benieuwd naar dit recept? Lees snel verder en ga aan de slag!

Voedingswaarden per wrap:

  • 229.5 kcal
  • 9.6 gr koolhydraten
  • 20 gr eiwitten
  • 20 gr vet
  • 2 gr vezels
  • 2 gr zout

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • Scheutje melk
  • 1 el vers gesneden bieslook
  • Snufje peper en zout
  • Olijfolie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels ricotta
  • 4 plakken zalm
  • 4 plukken rucola melange
  • Prikkers

Zo maak je de omelet wrap met zalm:

  • Klop de eieren los met een scheutje melk.
  • Voeg de kruiden toe aan het eimengsel.
  • Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur, voeg de olijfolie toe en giet ¼ van het eimengsel in de pan.
  • Maak een dunne wrap. Gaar beide kanten zodat het eigeel gestold is.
  • Bak op dezelfde manier de andere 3 wraps.
  • Breng de ricotta op smaak met peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes klein en voeg ze toe aan de ricotta.
  • Smeer een lepel ricotta op de omelet wrap, leg een plak zalm erop met een pluk sla.
  • Snijd elke omelet wrap door midden, rol de wrap op en zet de wrap vast met een prikker.

Veel succes en eet smakelijk!!

Bron: www.lekkeretenmetlinda.nl

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking