Er gaat niks boven zelfgemaakte lekkernijen! Door het zelf te bakken bepaal je ook hoe gezond of ongezond je lekkernij wordt. Met dit koude en gure weer gaat er bijna niks boven lekker kokkerellen in de keuken. Dus duik de keuken in en ga aan de slag!
Voedingswaarden per 10 amandel kruidnoten:
- 331.9 kcal
- 38.3 gr koolhydraten
- 4.8 gr eiwitten
- 16.7 gr vet
- 4.5 gr vezels
- 0.5 gr zout
Ingrediënten (40-50 kruidnoten):
- 125 gr speltmeel
- 65 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
- 5 el speculaaskruiden
- ½ tl wijnsteenbakpoeder
- Snuf zeezout
- 50 gr kokosolie
- 25 ml plantaardige melk
- 25 gr blanke amandelen

Zo maak je amandel kruidnoten:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd de amandelen in kleine stukjes.
- Meng het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, het bakpoeder en zout door elkaar.
- Verwarm de kokosolie totdat deze vloeibaar is en voeg dit samen met de melk aan het mengsel toe.
- Voeg de amandelen toe en kneed het geheel tot een grote deegbal.
- Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat deze 20 min. in de koelkast rijpen.
- Maak vervolgens kleine balletjes van het deeg. Druk de balletjes een beetje plat, zodat je de vorm van een kruidnoot krijgt.
- Leg de kruidnoten op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de kruidnoten in 10-15 min. gaar.
- Laat de kruidnoten afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.
Eet smakelijk!
Variatietip:
Gebruik in plaats van amandelen stukjes dadel, dit maakt de kruidnoot wat zoeter, een heerlijke combinatie! De chocoladeliefhebbers kunnen de amandelen beter inwisselen voor 25 gram pure chocolade (liefst minimaal 75% cacao zonder toegevoegde suikers). Hoe je deze kruidnoten maakt?
- Snijd zowel de dadel of chocola fijn en maak de kruidnoten volgens bovenstaand recept. Voeg de ingrediënten toe in plaats van de amandelen. Et voilà!
Bron: De website van Chickslovefood