Er gaat niks boven zelfgemaakte lekkernijen! Door het zelf te bakken bepaal je ook hoe gezond of ongezond je lekkernij wordt. Met dit koude en gure weer gaat er bijna niks boven lekker kokkerellen in de keuken. Dus duik de keuken in en ga aan de slag!

Voedingswaarden per 10 amandel kruidnoten:

  • 331.9 kcal
  • 38.3 gr koolhydraten
  • 4.8 gr eiwitten
  • 16.7 gr vet
  • 4.5 gr vezels
  • 0.5 gr zout

Ingrediënten (40-50 kruidnoten):

  • 125 gr speltmeel
  • 65 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
  • 5 el speculaaskruiden
  • ½ tl wijnsteenbakpoeder
  • Snuf zeezout
  • 50 gr kokosolie
  • 25 ml plantaardige melk
  • 25 gr blanke amandelen

Zo maak je amandel kruidnoten:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de amandelen in kleine stukjes.
  • Meng het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, het bakpoeder en zout door elkaar.
  • Verwarm de kokosolie totdat deze vloeibaar is en voeg dit samen met de melk aan het mengsel toe.
  • Voeg de amandelen toe en kneed het geheel tot een grote deegbal.
  • Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat deze 20 min. in de koelkast rijpen.
  • Maak vervolgens kleine balletjes van het deeg. Druk de balletjes een beetje plat, zodat je de vorm van een kruidnoot krijgt.
  • Leg de kruidnoten op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de kruidnoten in 10-15 min. gaar.
  • Laat de kruidnoten afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.

Eet smakelijk!

Variatietip:

Gebruik in plaats van amandelen stukjes dadel, dit maakt de kruidnoot wat zoeter, een heerlijke combinatie! De chocoladeliefhebbers kunnen de amandelen beter inwisselen voor 25 gram pure chocolade (liefst minimaal 75% cacao zonder toegevoegde suikers). Hoe je deze kruidnoten maakt?

  • Snijd zowel de dadel of chocola fijn en maak de kruidnoten volgens bovenstaand recept. Voeg de ingrediënten toe in plaats van de amandelen. Et voilà!

Bron: De website van Chickslovefood

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking