Door alleen groente te eten bij het diner krijg je vaak niet voldoende groente binnen. Daarom is het belangrijk dat je overdag wat vaker groente eet als tussendoortje. Deze groente-ei muffin is een geschikt tussendoortje waarbij je gezond en gevarieerd eet! Binnen een half uur kun jij genieten van jouw verse, zelfgemaakte muffin!
Voedingswaarden per muffin:
- 65,2 kcal
- 0,9 gr koolhydraten
- 4,4 gr eiwitten
- 4,8 gr vet
- 0,3 gr vezels
- 0,1 gr zout

Ingrediënten (6 muffins):
- 4 eieren
- 20 milliliter melk
- 2 theelepels kruiden naar keuze (peterselie, bieslook, kerrie, basilicum)
- Peper naar smaak
- 100 gram fijngesneden groente naar keuze (spinazie, cherrytomaatjes, broccoli, doperwten, prei, spinazie, paprika, tomaat)
- Olie
Zo maak je groente-ei muffins:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Klop de eieren met de melk en kruiden en peter los
- Vet de zes muffinvormpjes in met olie
- Verdeel de groente over de zes muffinvormpjes
- Giet het eimengsel eroverheen
- Bak de muffins in ongeveer 20 minuten, net zolang tot de eieren gestold zijn en de bovenkant goudbruin is
Eet smakelijk!
Bron: I’m a Foodie