Met deze heerlijke rode biet met linzen salade zorg je voor variatie en krijg je op een gemakkelijke manier extra groente binnen. De rode biet is een groente met veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Linze is een peulvrucht met vooral ijzer, vezels en eiwitten. Deze salade is rijk aan fytonutriënten, vitaminen, mineralen, vezels en koolhydraten wat allemaal positief is voor de gezondheid. Laat je verrassen met deze gezonde, verfrissende en lekkere salade!

Voedingswaarden per bord salade  voor 1 persoon:

  • 452 kcal
  • 3 gr koolhydraten
  • 3 gr eiwitten
  • 9 gr vet
  • 8 gr vezels
  • 39 gr zout

Ingrediënten:

  • 1 rode (voorgekookte) biet
  • 150 gram linzen
  • 1 eetlepel Hüttenkäse
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • Gemengde sla (naar wens)
  • Een handje walnoten

Zo maak je de salade:

  • Snijd de rode biet in blokjes
  • Spoel de linzen af in een vergiet om toegevoegd zout te verwijderen
  • Pak een bord en bedek dit met gemengde sla
  • Meng de rode biet en rode linzen en leg dit op het bord sla
  • Kruimel de kaas er overheen
  • Maak een dressing van de olie, mosterd en honing
  • Giet de dressing over de groente met kaas
  • Strooi de walnoten over de salade

Veel succes en eet smakelijk!!

Bron: Lekkeretenmetlinda

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking