Het is vandaag de dag van de arbeid. En ondanks dat wij in Nederland wel gewoon moeten werken is het feestdag. En bij feest hoort taart! Dus delen wij graag dit recept van een verantwoorde kwarktaart met jullie.

Voedingswaarde per stukje taart:

  • 172 kcal
  • 15,5 gr koolhydraten
  • 6,5 gr eiwitten
  • 8,6 gr vetten

Ingrediënten:

  • 60 gr havermeel (of vermalen havermout)
  • 20 gr roomboter
  • 50 gr hazelnoten
  • 100 gr dadels
  • 1 tl kaneel
  • 6 el honing
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 gr magere kwark
  • 200 gr aardbeien (+ extra om te garneren)
  • 100 gr blauwe bessen (+ extra om te garneren)
  • 2 el kokosrasp
  • 1 handje frambozen

Zo maak je de taart:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm van circa 30 centimeter met bakpapier.
  • Meng het havermeel, de roomboter, de hazelnoten, de dadels, kaneel en 3 eetlepels honing door elkaar in de keukenmachine tot een dik beslag.
  • Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm, en druk aan met een lepel. Het beslag is erg plakkerig dus je kunt het beste af en toe je lepel even een beetje nat maken.
  • Bak de bodem 20 minuten in de oven, laat vervolgens goed afkoelen.
  • Leg de gelatine in koud water en laat minimaal 5 minuten weken.
  • Mix ondertussen de kwark, de aardbeien, de blauwe bessen, de kokos en de overige honing in een blender door elkaar tot een glad geheel.
  • Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje op het vuur, knijp de gelatine uit en laat deze vervolgens oplossen in het kokende water.
  • Meng nu de gelatine goed door het kwarkmengsel en verdeel het kwarkmengsel over de bodem, laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Garneer de taart met wat extra aardbeien, de frambozen en de blauwe bessen.
  • Enjoy!!

Bron: chicklovefood

Artikelen die je ook interessant kan vinden

Orzo met paprika

Orzo is een nog iets onbekender product, maar daardoor niet minder lekker. Het is pasta in de vorm van rijst en kan een goede basis zijn voor een maaltijd.

Lees meer

15 minuten kokossoep

Deze soep staat echt in 15 minuten op tafel. Boordevol umami-smaken door de shiitake en helemaal veganistisch.

Lees meer

Gepofte zoete aardappel met kip

Een AVG’tje maar dan anders. Deze gepofte zoete aardappelen uit de oven is net even wat anders dan de ‘gewone’ aardappel. Zoals de naam als zegt wat zoeter van smaak.

Lees meer

Indische hartige taart

Een hartige taart kennen we allemaal wel, maar deze is net even anders door zijn simpele Indiase invloeden.

Lees meer

Spitskool fermenteren

In dit recept ga je zelf fermenteren. Dit doen we met spitskool, gecombineerd met appels en dille.

Lees meer

Kipcurry met geroosterde paksoi

Een curry is vaak gemakkelijk en snel klaar. Bij deze curry zit er een keer iets anders in op een andere manier.

Lees meer

Eerst krachttraining of eerst cardio?

Het is helaas complexer dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer

Hoe ontwikkel je de bilspieren?

Om je billen optimaal te trainen zal je een combinatie moeten doen van verschillende oefeningen.

Lees meer

Wat doen de supplementen eiwit & creatine?

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten supplementen op de markt.

Lees meer

Hoe voorkom je kramp?

Heb jij ook wel eens last van kramp? Iedereen die het wel eens heeft gehad, weet dat het erg vervelend en pijnlijk kan zijn. Helaas is het soms lastig om de oorzaak ervan te vinden, maar er zijn wel dingen die je zelf kunt doen om het te voorkomen.

Lees meer

Kippenragout met champignons en rijst

Na alle feestdagen met veel lekker eten en drinken is het fijn om het nieuwe jaar goed te beginnen! Vaak betekend dit het ritme oppakken en weer gezond gaan eten.

Lees meer

Macronutriënten, wat zijn dat?

Vorige keer hebben wij uitleg gegeven over wat energie is en waar je dit nou precies uit haalt.

Lees meer
contact Gratis kennismaking