Soepen zijn een ideale maaltijd om je maag goed te vullen met een warme maaltijd zonder daarbij al te veel calorieën binnen te krijgen. Voor dit recept kiezen we een heldere paddenstoelensoep. Dit is een lekkere lichte soep die duidelijk past bij deze tijd van het jaar.
Wat heb je nodig?
- 2 liter bouillon (bijv. groentebouillon)
- Kastanjechampignons (250g)
- Champignons (250g)
- Oesterzwammen (150g)
- Shiitakes (100g)
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes of 1 ui
- 2 lente-uitjes
- peper en zout
Bereidingswijze:
Versnipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Vervolgen snijd de champignons en kastanjechampignons in plakjes. Snijd de lente-ui in ringetjes. Fruit de sjalot en knoflook met wat olijfolie even aan in een koekenpan en doe hier dan eerst de kastanjechampignons en champignons bij, samen met een paar takjes tijm. Bak mooi bruin, de champignons zullen flink slinken. Doe hier na een minuut of 5 ook de oesterzwammen en shiitakes bij. Maak in een grote pan 2 liter bouillon klaar. Doe dan alle paddenstoelen bij de bouillon, proef en breng eventueel nog wat op smaak met zout en/of peper. Serveer in een mooie kom en met wat tijm en lente-uitjes. Vervolgens: Geniet!
